søndag den 26. september 2010

Forbedringer på vor svenske ødegård anno 2009


Året 2009 var et stille år hvad angår store ombygninger i vores lille ødegård. Der skulle spares til vores datter, Nivi Lund Eriksen´s, konfirmation i Danmark, og meget af tiden og pengene i DK gik til den store dag 19. april 2009. Det lykkes os også at holde en efterkonfirmation for vores naboer i Sverige - her er pænt dækket op før venner og naboer kommer til efterkomfirmationsfesten i Torup, Västeränga.


Nivi Lund Eriksen, efterkonfirmationsfest for naboer maj 2009


På regnvejrsdage i påsken 2010 - gik Michael videre med at sætte gulv på i det nye børneværelse vi er ved at lave på loftet. Det bliver godt med et værelse, som bliver 100% isoleret. Spørgsmålet er hvordan trappen skal gå - for at have mindst spildplads - det er vi ikke nået til enighed om - vi mangler gode råd fra en tømmer. Vi er stadig ikke kommet længere end gulvet ovenpå, vi har nok også prioriteret at få det udvendige bragt i orden først - man kan ikke have råd til at få gjort det hele på en gang.


Resten af året gik stille hvad angår huset og vi fik da også malet lidt og ordnet haven. Vi fik købt en brugt havetraktor i Hyltebryk, så vi nemmere selv nemmere kunne slå  græsset og holde det pænt hele sommeren.

Vi fik ryddet op i den udenvendige arealer og fik købt 2 x 2 lastbilsladefulde med jord i løbet af sommerferien, og fik jorden mere jævn i haven - så det gik snart nemmere for drenge at holde græsset og vi langt om længe kunne færdes overalt på græsplænen uden at falde i dybe huller.


Jeg fryser altid om vinteren på vej ud til badeværelset, så jeg fik overtalt Michael til at isolere baggangen i vores sommerferie anno 2009 og her er malermesteren igang med at male alt hvidt.


Da først baggangen var isoleret og et vindue blændet, så kunne vi få lavet reoler til vores baggand, det fungerer som viktualierum idag - det er rigtig praktisk og kan anbeles. Især en praktisk ting på en ødegård at kunne lukke alt ned i plastikkasser, når der kan komme en lille mus eller 2, som søger ly inde i huset, ellers er huset ved at være musefri på de beboede områder idag. Da huset er ikke er opvarmet om vinteren, når vi ikke er der, så kan det ikke betale sig at ha´øl eller vin i huset, de springer i frosten, thi hi - så det vil vi fraråde, da musene blot holder fed fest - det har vi prøvet. Her har vi bare suppleret op, da vi skulle holde husets 100 års fødselsdag i vores sommerferie.




Højdepunket  i sommerferien sat vores nye terassedør i, som vi havde bestilt og købt allerede i 2008 - ved hjælp af Erik Jespersen & fam - de havde lånt vores hus før vi holdte vores ferie i Torup og vi var lige sammen i et par dage, inden de smuttede hjem til DK efter en uges ferie i vores ødegård. Nu skal vi bare spare sammen til en terrasse, så engang kommer der en terrasse uden for køkkenet, så vi kan nyde den bedste morgenudsigt fra køkkensiden.


Jeg fik malet dørene i løbet af 2009 - flere steder i huset - det var bare for at få tiden til at gå, mens Michael var på jagt.

.

Så fik jeg købt et lille hjørnehyld til køkkenet - hvor jeg har indsat vores gamle krydderibeholdere, vi har købt på aktion flere år tilbage. Nu skal vi snart have malet vinduerne, da de mørke farve sluger meget lys.


Den lille karlekammerseng var vi ved at sælge i Danmark i sin tid, men den har vi haft meget glæde af, når det er koldt om vinteren, så nøjes vi med at opvarme vores soveværelse og Nivi sover i den ekstra karlekammerseng og Miki sover i mellem os - det kan gå så længe Miki ikke er større. Det er kun når vi har gæster, som kommer, vi opvarmer 1. salen op. De ekstra soveværelser vi har på loftet, har ikke andet end tynde papvægge, dårligt isolerede, så der bruger vi meget el til opvarming om vinteren, når der er gæstebud.


Om vinteren nyder vi stuen, børnene sider og ser DVD ved sofagruperne og vi kan lægge os på bænken og læse eller sy puder, betræk m.m. - jo, jo jeg har skam også en symaskine oppe Sverige, også købt på aktion. Det bedste for fruen er, når vores weekender i Sverige falder på en weekend, hvor der er aktioner i Heberg, der kan man med garanti gøre gode fund. http://www.hebergsauktioner.se/







Ingen kommentarer:

Send en kommentar